Mitt liv som mopedförsäljare

Mitt liv som mopedförsäljare

12 maj, 2019 0 av frimedekonomi

Det ekonomiska intresset har tagit sig uttryck på många sätt genom olika faser i livet. I tonåren var jag likt de flesta kompisarna intresserad av mopeder. Detta intresse började ungefär samtidigt som det blev allt vanligare med annonser på internet. Jag upptäckte att det till en början var ganska stora prisskillnader på de få exemplar som låg ute till försäljning och där såddes idén om att försöka köpa och sälja mopeder med vinst. Samtidigt var det för mig som mopedintresserad ett kul sätt att få provköra olika mopeder. Därför blev det extra roligt att leta efter intressanta klipp på nätet om kvällarna.

Vinstmarginalen på de enskilda mopederna hamnade ofta mellan 30-50% vilket gav en fin extra slant som tonåring. Med facit i hand hade det nog kunnat räknas som någon form av näringsverksamhet, men det visste jag inte mycket om vid den här tiden. Då var det mest en kul bonus att få tjäna ett par extra slantar på att provköra mopeder och lägga ut annonser. Till en början ingick ofta en ytlig renovering för att mot slutet snarare handla om att skapa en attraktivare annons. Kanske har ni någon liknande erfarenhet att dela med er av?