Konsten att löneförhandla

Konsten att löneförhandla

14 juni, 2019 0 av frimedekonomi

Hur bra är du på att löneförhandla? Använder du någon särskild teknik för att motivera ditt löneanspråk? Här kommer ett inlägg med mina senaste erfarenheter och råd från andra aktörer.

Troligen är vi många som så här års nyligen haft lönesamtal. Häromveckan var det dags för löneförhandling på vårt jobb. I mitt fall handlade det dessutom om att förhandla fram en ny lön som tillsvidareanställd. Därför var det nu särskilt viktigt att uppnå en bra startlön. Vid senaste löneförhandlingen var jag inte särskilt förberedd och svarade i princip att “det låter bra” till det som chefen erbjöd. Inställningen var då att det bara skulle bli ett tillfälligt vikariat och att lönen då inte var lika viktig, varför det inte heller blev ett särskilt bra resultat av förhandlingen. Därför var jag nu särskilt motiverad att höja lönen inför det nya avtalet om tillsvidareanställning.

Under veckan gjordes förberedelser med argument för en ny bra lön. Som lärare är lönen inte den bästa och särskilt låg är den inom mitt specialområde. Den tidigare lönen var 29.500kr. Efter att ha kollat upp lönen för kollegor med liknande jobb genom t.ex. lärarförbundets hemsida om lönestatistik noterades ett snitt runt 31.000kr. Det nya målet blev utifrån detta och mina egna argument att nå närmare 33.000kr, och samtidigt vara nöjd från 31.000kr och uppåt. Därunder hade jag en plan för att be om att få tänka över erbjudandet.

Utan någon vidare förvarning började så löneförhandlingen med att chefen sa “vad tror du om 31.500kr?”. Jag blev första lite paff av att förhandlingen därmed var igång och svarade därefter att jag tänkt mig närmare 33.000kr. Detta motiverades med argument om omfattande studier, tidigare yrkeserfarenhet och vad jag ansåg mig bidra med till verksamheten och kollegiet. Därefter svarade chefen att “Jag förstår… ska vi säga 32.000kr då?” varpå jag blev glad och svarade att “det låter bra!”.

Kanske hade det gått att pressa upp lönen med någon hundralapp ytterligare genom att helt enkelt ha kommit med ännu ett motbud. I stundens hetta glömdes detta bort då jag istället blev glad över att ha lyckats höja lönen med 2.500kr (8,47%) och blivit erbjuden en fast tjänst på en verksamhet där jag verkligen trivs. Med facit i hand är jag nöjd över att ha fått till en bättre lön som dessutom verkar ligga en bit över snittet. Till nästa löneförhandling kommer jag prova att våga dra ut lite mer på förhandlingen och (om det blir aktuellt) komma med ett ytterligare motbud för att försöka pressa upp lönen ytterligare. Kanske hade det i detta fall också varit gynnsamt att utgå ifrån ett något högre löneanspråk.


Här följer ett par länkar ifrån andra aktörer som tipsar om olika tekniker vid löneförhandling:
Åtta tips för löneförhandlingen
Löneförhandling – här är 7 bästa tipsen att höja lönen

Så får du högre lön – EFN

Hur förbereder du dig inför löneförhandling?